TV-Inspektion
Kend tilstanden på din kloak

Har du mistanke om problemer i kloakken? En TV-inspektion kan nemt lokalisere eventuelle skader og problemer. Læs med i denne guide og bliv på få minutter klogere på, hvornår der er brug for en TV-inspektion.

Hvornår er der behov for en TV-inspektion?

Du bør reagere med det samme, hvis du får mistanke om problemer med kloakken. Her kan en TV-inspektion være den optimale løsning. Med en TV-Inspektion får du øjeblikkelig besked om kloakkens tilstand. Du bør særligt reagere akut, hvis du har problemer med afløb, som kan relatere til kloakrør. Kloakskader kan bl.a. medføre fugt i kælderen, hvilket kan føre til skimmelsvamp eller rotteproblemer.

Oplever du f.eks. dårlig lugt, ualmindelige lyde fra afløbet eller problemer med udtræk, så kan det være tegn på problemer i kloakken. Er der bizarre sammenstyrtninger i haven, kan det ligeledes skyldes kloakskader. De mange skybrud her i Danmark kan tilmed forårsage, at kloakkerne bliver overbelastede, hvorfor der også her kan være behov for en TV-inspektion.

Hvor kommunerne tager sig af hovedkloakkerne, har husejere ansvaret for kloakken på deres egen grund. Det er derfor en god idé at få foretaget en TV-inspektion, når du køber hus. Det er nemlig ikke altid, at tilstandsrapporten indbefatter kloakken. Vi anbefaler derfor, at du altid sørger for at få undersøgt kloakken inden du underskriver købsaftalen på dit nye hus.

Hvad koster en faskine

Hvor?
Installering af faskine

Få professionel hjælp

Du må ikke selv udføre kloak-arbejde så tag kontakt til en autoriseret kloakmester, hvis du får mistanke om kloakproblemer. Det er vigtigt at kloakmesteren har den nødvendige autorisation til at udføre kloak-arbejde. Du kan tjekke autorisationen i Sikkerhedsstyrelsens autorisationsregister. Mange kloakmestre er desuden medlemmer af en brancheforening med en tilhørende garantiordning, hvilket er en ekstra tryghed for dig.

Prisen på en TV-Inspektion varierer en del fra firma til firma. De kan i de fleste tilfælde udføres for mellem 2.000-4.000 kr. Prisen afhænger bl.a. i høj grad af, hvor lang tid inspektionen vil tage, inkl. kloakmesterens kørsel og afrapportering af problemet. Hvis kloakken ikke er tilgængelig for besigtigelse og hvis der skal spules mm. tager det ofte længere tid end beregnet, hvilket ligeledes påvirker prisen.

Forbered dig

Inden kloakmesteren ankommer er der et par forberedelser vi anbefaler, at du foretager. Først og fremmest skal du undersøge hvor brønden til kloakken befinder sig – kan kloakmesteren og hans udstyr komme til? Hvis ikke, så må du klargøre området så kloakmesteren ikke skal bruge unødvendig tid til at klargøre TV-inspektionen.

Derudover er det en god ide at orientere naboerne, hvis I deler kloak, før kloakmesteren går i gang. Særligt hvis kloakken skal spules, for dette kan lugte ret så grimt.