Nyt gasfyr?
Få viden og overblik over priser her

Der er meget at tage stilling til, når du skal have nyt gasfyr. Hvad koster et gasfyr? Hvordan fungerer det? Og må du selv installere et gasfyr? Læs videre og bliv klogere.

Hvad koster et nyt gasfyr?

Den samlede pris for et nyt gasfyr består typisk af selve fyret og monteringen. Hvad det ender med at koste, afhænger af hvilket mærke og model du vælger, og af hvor kompliceret montagen er.

Vi har talt med NKHOLM VVS ApS, der oplyser, at hvis man skal skifte fra gas til et andet gasfyr, så er prisen fra 30.000 til 38.000 kr. Hvis man går fra oliefyr til gasfyr, skal man regne med, at det koster mellem 40.000 og 50.000 kr.

Gasfyr indenfor

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have nyt gasfyr?

Energimærkning

Gasfyr er udstyret med energimærker, som du kender det fra hvidevarer og lignende. Her er det selvfølgelig bedst at gå efter energimærke A, da det skåner både miljøet og din pengepung.

El-energimærkning

Fyrets elforbrug vil være mærket for sig selv, og hvis vil sikre dig et lavt elforbrug, skal du gå efter et fyr med et godt el-energimærke.

Forbrug

Et nyt gasfyr skal selvfølgelig også matche forbruget i husstanden. Kedeleffekten bliver målt i maks. og min. kW. Er der for eksempel mange, der skal i bad hver morgen, er det vigtigt, at kedlen kan klare en høj spidsbelastning – altså et højt maks.-forbrug. Så er der også varmt vand til den sidste i køen.

Hvis du derimod er eneste beboer i boligen, vil et gasfyr med et højt min. kW forbrug spilde en masse kW, da der vil blive opvarmet mere vand, end der er brug for.

Derfor handler det om at finde et gasfyr, der matcher husstandens forbrug. Snak med din VVS-installatør om det bedste valg til netop din bolig.

Støj

Støjniveauet på gasfyr kan variere. De mest udbredte modeller kan støje lidt, men du kan også få et nærmest lydløst gasfyr.

Her er det selvfølgelig afgørende, hvor dit gasfyr er placeret. Hvis gasfyret er placeret i kælderen lige under soveværelset, kan det være en fordel at vælge et støjsvagt gasfyr. Det vil som regel være en lidt dyrere løsning.

Det betaler sig at skifte til nyt gasfyr

Nye gasfyr er bedre end gamle

Teknikken udvikler sig, og siden naturgas blev indført i Danmark, er kedlerne blevet langt mere effektive. Her kan du læse lidt om forskellene på gasfyr.

Ældre modeller med åbent forbrændingskammer

Her tilføres luften fra omgivelserne. Det åbne kammer betyder, at gassen ikke bliver udnyttet maksimalt, og derfor er det ikke en særlig energivenlig løsning. De åbne forbrændingskamre findes ofte på ældre gasfyr og bliver ikke produceret længere.

Nye gaskedler med lukket forbrændingskammer

Her tilføres luften via et rør til det lukkede forbrændingskammer. Det er en mere energivenlig løsning, der udnytter gassen bedre. De lukkede forbrændingskamre findes på alle nye modeller.

Kondenserende gaskedler

Teknologien udvikler sig hele tiden, og det gælder også for gasfyr. Det nyeste er de kondenserede kedler, der udnytter gassen endnu mere effektivt. Her bliver røggasser, der produceres under forbrænding, udnyttet til at lave varmt vand og varme.


Gasfyr
Gasfyr i skab

Skift olien ud med gas

Fra 2016 er det slet ikke muligt at installere oliefyr i eksisterende huse. Men der er også masser af andre gode grunde til at skifte det gamle oliefyr ud til et nyt gasfyr.

Der er selvfølgelig også nogle udfordringer, som du skal have tænkt over, inden du skifter ud.


Fordele ved at gå fra olie til gas

 • Besparelse i varmeregningen på op til 40 %.
 • Mindre tidsforbrug, f.eks. ved påfyldning af olie.
 • Du får en mere bæredygtig løsning, da naturgas udleder ca. 15 % mindre CO2 end olie.
 • Det kræver mindre plads at installere et nyt gasfyr.
 • Du slipper for olietanken.
 • Hvis du køber et nyt gasfyr med kondenserede kedel, vil din nyttevirkning kunne ligge på omkring 100 %, fordi røggassen bliver genbrugt.
 • Hvis der stadig er olie i tanken, kan du få det hentet af virksomheder, der opsuger og genbruger olie.

Udfordringer

 • Der skal være en naturgasledning i nærheden af dit hus.
 • En kondenseret kedel kræver et afløb til kondensvandet.
 • Du vil opleve, at det vil føles koldere omkring dit nye gasfyr, da der ikke er så stort et varmetab. Det kan resultere i en koldere kælder.
 • Du skal have den gamle olietank fjernet eller blændet. Det kan specielt være en krævende opgave, hvis tanken er gravet ned.
 • Et gasfyr kræver et aftræksrør.
Energiklassen er vigtig, når huset skal sælges. En ny og energibesparende varmeinstallation, der forbedrer en boligs energiklasse, kan betyde meget for salget af et hus. Vi kan se, at boligkøberne mere og mere interesserer sig for energiforbruget.
Anne Crone Indehaver af Home Glostrup, Taastrup, Roskilde, Greve og Solrød
Anne Crone
Indehaver af Home Glostrup, Taastrup, Roskilde, Greve og Solrød
Gasfyr installation

Gasfyr kræver en fagmand

Du må ikke selv installere eller reparere dit gasfyr. Alt, hvad der har med gasfyr at gøre, kræver en VVS-installatør, der er autoriseret til naturgas.

En professionel installatør giver sikkerhed for, at installationen er udført helt korrekt, og at anlægget kører så effektivt som muligt. Overvej også en serviceordning, så anlægget bliver efterset og finjusteret jævnligt.

på håndværker.dk kan du finde de VVS-installatører, der arbejder i dit lokalområde. På håndværkernes profilsider kan du se de opgaver, de har løst, og du kan læse, hvordan kunderne vurderer deres arbejde. Så har du et godt grundlag for at vælge.
Find håndværker
Find den helt rigtige VVS-installatør

Gør dit gasfyr mere bæredygtigt

Der er flere muligheder for at gøre din varmeløsning mere effektiv og bæredygtig.

Grøn biogas fremtidssikrer dit gasfyr

I 2014 blev det muligt for første gang at fyre med biogas. En opgradering til biogas er endnu ikke muligt i hele landet, men der er fart på udviklingen.

Biogas er et særdeles klimavenligt alternativ til den traditionelle naturgas. Den grønne gas udvindes af madaffald, husdyrgødning og andet organisk affald, og det er således en smart udnyttelse af ressourcer, der ellers ville gå til spilde.

Noget, der også er smart ved biogas, er, at den uden videre kan bruges i eksisterende gaskedler. Det betyder, at allerede etablerede gasinstallationer kan benyttes i mange år endnu, selvom den traditionelle naturgas udfases.

Tag evt. en snak med din lokale VVS-installatør eller dit gasselskab om mulighederne for biogas.

Udnyt solens varme

Du kan også kombinere dit gasfyr med et solvarmeanlæg. Du vil på den måde kunne skære ned i dit gasforbrug til varmt vand, da solen vil klare det store dele af året.

En god løsning for både miljøet og din pengepung.

Varmepumpe?

bliv klogere på de forskellige typer af varmepumper
Læs mere her