facebook tracking pixel Sådan etablerer du en ny kælder
Sådan etablerer du en ny kælder ⇒ Håndværker.dk
  1. Forside »
  2. Ordbog »
  3. Sådan etablerer du en ny kælder »

Sådan etablerer du en ny kælder

Drømmer du om en kælder? En kælder kan være den perfekte løsning til dig, som gerne vil have mere plads i din bolig, men som ikke har mulighed for at lave en tilbygning. Men der er mange ting, du bør vide, før du kan etablere en ny kælder. I artiklen her fortæller vi om, hvad der skal ske, når du skal lave ny kælder – trin for trin.

  • craftman dark Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • house coin icon Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • gallery dark icon Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu Jeg har allerede en profil - login her
Del
Fjern favorit
Hvad koster det at bygge en ny kælder? Det er svært at give et præcist svar på, hvor meget en ny kælder koster, men en typisk kvadratmeterpris vil ligge på omkring 10.000-15.000 kr. Eksempelvis jordbundsforhold og grundvandsspejlets højde spiller ind på prisen. Hvem skal man rådføre sig med, hvis man vil anlægge kælder? En geotekniker kan hjælpe dig med en undersøgelse af jordbundsforhold, mens en bygningsingeniør fx kan hjælpe med at bestemme fundamentets dimensioner og kældervæggenes tykkelse. Skal en kælder være opvarmet? Hvis kælderen skal bruges til fx værksted, vaske-/tørrerum eller opbevaring, bør kælderens gulv og vægge være isoleret.

Vil du have en kælder over eller under jorden?

I langt de fleste tilfælde må du ikke bruge din kælder som soverum. Derfor vælger mange at bygge til deres ejendom flere kvadratmeter over jorden, så det enten er på første sal eller som en tilbygning til stueetagen.

Har du dog allerede bebygget på din grund op til den gældende bebyggelsesprocent, kan en nedadgående udbygning være din eneste mulighed. Men her er det vigtigt at huske, at hvis kælderen kommer for højt op over terrænet (mere end 1,25 meter), vil det tælle med i dit hus’ bruttoareal – og så går den ikke.

Du skal i kontakt med de rigtige fagfolk, inden arbejdet påbegyndes

Udgravning af en kælder er ikke noget, du kan gøre nemt selv. Det kan faktisk gå meget galt, hvis ikke du får hjælp af de rigtige folk.

En geotekniker kan hjælpe dig med at vurdere kvaliteten af jorden på din grund. Her kigger vedkommende på, om jorden har en god nok bæreevne, så dit hus ikke kommer til at skride eller synke.

En bygningsingeniør kan vurdere understøbning af bærende vægge samt kigge på, om det er nødvendigt med afstivning af huset. Han eller hun vil også kigge på, om der kan opstå problemer med afløb eller kloakker.

Etablering af kælder i 3 overordnede trin

Vi deler forløbet op i tre trin. Først er der forarbejdelse-fasen. Her skal du have ryddet alle rum samt fjerne eksisterende installationer, så der er plads til at udgrave til kælder. Du skal også have lavet en jordbundsundersøgelse.

Så kommer selve udgravningen. En udgravning kan tage lang tid, være besværlig og rode en del, fordi det er en manuel opgaven.

Efter udgravningen er der efterarbejdet. Det handler både om at isolere gulvet, beskytte mod fugt, lægge varme ind samt opføre vægge, gulve og lofter.

Få hjælp fra de professionelle og få en sikker kælder

Når du får god og professionel hjælp, er du også sikret et godt resultat. Vælger du at prøve dig frem selv med at etablere en ny kælder, kan det komme til at koste dig langt mere, end hvis du blot havde udvalgt en god håndværker fra start.

Du kan altid kontakte en entreprenør, som kan hjælpe dig med at etablere en ny kælder. Vi anbefaler, at du får lidt forskellige, uforpligtende tilbud, så du har noget at vælge imellem.

Få op til 3 tilbud på din næste byggeopgave

sky blue checkmark

Du får svar indenfor kort tid

sky blue checkmark

Håndværkere i hele landet

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej
Håndværker.dk logo
Send os din opgave
Få op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave

Få op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave

Skriv dine oplysninger her
Besked
Accepter betingelser
Vedhæft billeder Send