Epoxy gulv
Få New Yorker looket derhjemme

Suveræn slidstyrke, fugefri overflade og et væld af farvemuligheder gør epoxygulve populære hos danskerne. Læs med her og bliv klogere på epoxygulvet.

Epoxygulve vinder frem

Det blanke epoxygulv har længe været anvendt i industrien grundet dets exceptionelle slidstyrke og rengøringsvenlighed. Men de senere år har det også vundet ind i flere og flere de danske hjem.

Epoxygulvet passer godt ind i den moderne indretningsstil, hvor især et råt og lidt industrielt look er blevet populært. Epoxy kan fås i et væld af farver, og både i mat og blank udgave.

Det giver et anderledes touch til hjemmet, og i princippet anvendes i alle rum - som oftest bliver det dog lagt i køkkenet, badeværelset og bryggerset.
Epoxygulvets enorme slidstyrke gør det ideelt til rum med meget trafik f.eks. gangen, køkkenet og badeværelset. Den fugefri overflade gør desuden gulvet yderst rengøringsvenligt.

Fordele og ulemper

Fordele
  • Suveræn slidstyrke
  • Fugefrit
  • Skridsikkert
  • Rengøringsvenlig overflade
  • Mange flotte farvemuligheder

Ulemper
  • Ikke et gør-det-selv projekt
  • Kan være giftigt hvis det ikke bliver håndteret korrekt
  • Kan være lidt dyrt at få lagt
Hvad koster en faskine

Hvad koster epoxygulv?

Det er svært at komme med et konkret svar på hvad det koster at få lavet et epoxygulv. Prisen afhænger naturligvis af opgavens omfang og dine individuelle ønsker og behov.

Epoxy kan generelt være lidt dyrere end andre typer gulvbelægning bl.a. fordi det kræver en fagmand. Men jo flere m2 det drejer sig om, jo billigere kan det ofte blive grundet mængderabat.

Tager man epoxyens lange levetid i betragtning i forhold til andre gulve, så er epoxygulvet egentlig ikke dyrere.

1

Indtast opgaven

2

Pris pr. mail

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Hvad koster en faskine

Kan man lægge epoxygulv selv?

Nej, epoxygulve er ikke noget du skal give dig i kast med selv – det kræver en fagmand.

Epoxy er nemlig et tokomponentmateriale, som skal blandes i de helt rigtige mængdeforhold, da resultatet ellers ikke ender godt. Derudover er det vigtigt at materialet hærdes ordentligt, da det ellers vil gå ud over gulvets facon og kan ende med at være giftigt for mennesker og dyr.

Ikke nok med det, så er epoxy kunstharpiks der i flydende form kan være giftig for huden, hvorfor det altså også er klogt at overlade arbejdet til en fagmand. I hærdet form er epoxy fuldkommen ufarligt.

Med en fagmand er du sikret at hele processen foregår efter kunstens regler, og du får et gulv du kan have glæde af i mange år Så vi anbefaler helt klart, at du kontakter en professionel og får ham at at udføre arbejdet.

Epoxymaling - et billigere alternativ

Synes du at et epoxygulv er lidt for dyrt, men stadig ønsker det blanke look? Så er epoxymaling et godt alternativ.

Epoxymaling er væsentlig billigere, fås i lige så mange flotte farver og du kan sagtens udføre det selv - eneste hage er at det ikke er det helt samme resultat du får. Du vil ikke opnå den samme dybde og glans som et rigtigt epoxygulv, men dog stadig få et slidstærkt gulv med en flot overflade.

Epoxymaling er vandbaseret og afgiver derfor ikke giftholdige dampe, når du maler. Du skal dog stadig udføre malerarbejdet iført overtræksdragt og handsker og ifølge Arbejdsmiljøloven have gennemført et epoxykursus. Det skyldes at epoxy kan skade huden og være allergifremkaldende - så det skal håndteres korrekt.

Fra du maler går der ca. en uge før malingen er hærdet ordentligt og du kan betræde gulvet. Vi anbefaler klart, at du rådføre dig hos en professionel inden du kaster dig ud i projektet.

Epoxymaling kan bruges både på trægulve, parketgulve, beton og fliser.

Terrazzogulv

80’er gulvet har gjort comeback
Læs mere her