Nyt hegn
Få inspiration til dit nye hegn lige her!
Skal du have opsat et hegn eller plankeværk i træ på din grund? Måske du er på udkig efter et raftehegn, pileflet hegn, vildt hegn eller komposit hegn? Læs vores guide og få inspiration til opsætning af hegn, pris, viden om hvilke typer hegn du kan få opsat, guide om vedligeholdelsesfrit hegn fra Plus Hegn og 4 gode tips, inden du går i gang med opsætning af hegn i haven eller på din grund.;

Hegn i haven eller på din grund

Inden du får sat et fast hegn op, skal du tænke over, hvilken type hegn du kunne tænke dig. Der er et hav af muligheder, som fx et raftehegn, pileflet hegn, plankeværk eller stakit, og mange forskellige træsorter, størrelser og udseender. Du skal overveje, hvordan hegnet passer ind i området, men også tænke over højden, og læse de regler der måtte være i dit område omkring opsætning af hegn.
Læs mere om hegnsloven længere nede.

Vi har samlet 4 gode tips til dig, som skal have opsat hegn i haven eller på din grund. Læs med nedenunder!

Opsætning af hegn: 4 gode tips!

Her er 4 gode tips til dig, som skal have nyt hegn.

1. Regler for hegn

Inden du sætter et hegn op i skel med naboen eller ud til offentlig vej, bør du undersøger grundejerforeningens bestemmelser og de kommunale lokalplaner. Det kan være, at der ikke må sættes hegn op, eller at der er regler for netop dit område. Her er det en fordel også at tjekke hegnsloven, som vi har forklaret længere nede. Skal du opsætte hegn i skel med din nabo, skal naboen betale halvdelen, og I skal derfor også tale sammen for at være enige.


2. Formål: hvorfor vil du have indhegning?

Skal dit hegn kunne holde husdyr inde, eller skal indhegningen måske holde naboens hund ude? Skal hegnet værne om din privathed, eller skærme for lyd eller udsyn? Måske dit nye hegn blot skal pynte og skabe en helhed på din grund? Ved at finde formålet med dit nye hegn, er det lettere at vælge fx materiale, og om det skal være et vedligeholdelsesfrit hegn.


3. Behov: vedligeholdelse og stil

Det er vigtigt at du overvejer, hvor meget tid og arbejde du gider at bruge på dit hegn. Du kan fx vælge et vedligeholdelsesfrit hegn, som Plus Hegn forklarer om længere nede. Overvej også, hvordan hegnet passer ind i området og stilen, så du får opsat et hegn efter din smag og behov.

4. Raftehegn, pileflet hegn eller komposit hegn?

Hvordan skal hegnet se ud? Hvor stort, langt og højt skal hegnet være? Hvilke materialer og træsorter? Skal hegnet være lavet af fx gran, eg, fyr eller pil? Og skal det være et almindelig plankeværk, raftehegn eller måske pileflet hegn? Du kan med fordel søge inspiration hos trælasterne eller på google.

  • citat Jeg vil råde alle kunder til at deres stolper til hegnet bliver støbt i beton i jorden, da det ikke er alle forsikringer som dækker hvis hegnet skulle vælte en dag pga storm eller lignende og stolperne ikke var støbt.