Gulvafslibning
Få viden, priser og gode råd her

Trænger dit gulv til at blive slebet? Bliv på få minutter klogere på hvad det koster og hvilke typer af gulve der kan slibes

Hvilke typer gulve kan afslibes?

Massivt trægulv
Massivt trægulv
Massive trægulve kan sagtens slibes. Hvor mange gange afhænger af tykkelsen på gulvet, og hvor mange gange det allerede er afslebet. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage fodpanelet af og sæt et lille spejl ned. Der kan kun slibes så meget af, at der er mindst 2-3 mm slidlag tilbage efter afslibningen. Du kan også kontakte din lokale gulvmand.
Lamelgulv
Lamelgulv
Lamelgulve består af flere lag, hvor det øverste slidlag ofte er et tyndere lag massivt træ. Slidlagets tykkelse afgør hvor meget gulvet kan slibes. Du kan tjekke tykkelsen på samme måde som med massive trægulve.
Laminatgulv
Laminatgulv
Laminatgulve kan IKKE afslibes, da slidlaget ikke består af træ men et tyndt lag plastlamiat. Da laminatgulve ofte immiterer træ i udseende, kan det dog være svært at se forskel. Er du i tvivl hvad dit gulv er. så kontakt din lokale gulvmand. Men det betyder altså, at hvis det gamle er blevet kedeligt at se på, så kræver det at gulvet bliver udskiftet.

Hvad koster en gulvafslibning?

Afslibning af 110 m2 gulv
Afslibning af 110 m2 gulv
Gulvafslibning af 110 m2 lejlighed med efterfølgende ludbehandling.
Varighed: 4 dage
Pris: 12.250 kr.
Se projekt her
Afslibning af 173 m2 gulv
Afslibning af 173 m2 gulv
Fuld gulvafslibning af 173 m2 gulv, samt efterbehandling med 3x Junckers mat lak.
Varighed: 1 uge
Pris: 28.000 kr.
Se projekt her
Afslibning af 70 m2 gulv og bordplade
Afslibning af 70 m2 gulv og bordplade
Afslibning af 70 m2 gulv som efterfølgende har fået 3 x Bona Traffic HD lak.
Varighed: 3 dage
Pris: 16.000 kr.
Se projekt her

Kan du selv afslibe dine gulve?

Der er i princippet intet til hinder for at du selv sliber dine gulve, da slibemaskiner kan lejes i de fleste byggemarkeder. Men pas på – det kan være en temmelig tricky og udfordrende opgave. Selvom det måske virker nemt og ligetil, kan det være svært og kræver håndværksmæssig kunnen for at få flot og ensartet resultat. Derudover kan det være pænt tidskrævende for en ufaglært.

Vi anbefaler derfor klart, at du kontakter en professionel gulvafsliber, og får dem til at hjælpe dig med opgaven. På den måde er det sikret et flot resultat, du længe kan have glæde af – og de kan ofte udføre opgaven meget hurtigere end du selv kan. En del gulvfirmaer tilbyder afslibning inkl. overfladebehandling for under 100kr/m2. Prisen afhænger af hvilken overfladebehandling der ønkes.

Afslipning af gulv

Hvor?

Alternativer til gulvafslibning

Linoleumsgulv
Linoleumsgulv
Linoleumsgulv
Vinylgulv
Vinylgulv
Vinylgulv
Laminatgulv
Laminatgulv
Laminatgulv

Nyt trægulv

Drømmer du i stedet om at få et helt nyt trægulv? Så få nyttig viden og inspiration her
Læs mere her