facebook tracking pixel
Hvilken fagmand ordner faldstammer? Skal du have ordnet din faldstamme, er det en VVS'er du skal have fat i. Hvordan rottesikrer man en faldstamme? Hvis du kontakter en VVS'er, kan han hjælpe med at rottesikre din faldstamme. Det sker ved at sætte en rottespærre på faldstammens rør, så rotterne ikke kan kravle igennem. Skal jeg have en ny faldstamme eller er en renovering nok? I nogle tilfælde kan det være nok med en grundig rensning, hvis faldstammen vel og mærke er placeret, så dette er muligt. En VVS'er vil kunne fortælle dig, om en rensning af faldstammen er tilstrækkeligt.
Sådan udskifter du din faldstamme
Sådan udskifter du din faldstamme ⇒ Håndværker.dk
  1. Forside »
  2. Ordbog »
  3. Sådan udskifter du din faldstamme »

Sådan udskifter du din faldstamme

At skifte en faldstamme ud med en ny er en stor opgave, der kræver en særlig viden og specialudstyr. Det kan derfor anbefales, at du tager fat i en håndværker, der kan ordne det for dig. Læs med her i artiklen og bliv klogere på, hvad du skal vide, når du skal have skiftet en faldstamme.

  • craftman dark Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • house coin icon Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • gallery dark icon Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu Jeg har allerede en profil - login her
Del
Fjern favorit

Hvordan skal du gå frem, når du skal have skiftet en faldstamme?

Den klassiske måde, du kan gå frem på, er, at du tager kontakt til din lokale VVS-mand. Han kan skifte din faldstamme ud med en ny og sikre, at alt arbejdet med rørene er i orden. Derudover kan det også blive aktuelt at tage fat i en maler og en tømrer.

Vil du have malet din faldstamme, kan den lokale maler gøre det for dig, og han kan også få dækket de huller, der er blevet boret i forbindelse med monteringen af den nye faldstamme og afslutningsvis male væggen over. Er der blevet skåret gennem vægge og træværk, kan det også blive nødvendigt at få en tømrer på banen.

At få udskiftet en faldstamme er et større stykke arbejde, der kræver en eller flere fagmænd

Vil du gerne selv stå for malerarbejdet og tømrerarbejdet?

Det kan du også sagtens, hvis du ønsker det.

Det er anbefalelsesværdigt, at du får en autoriseret VVS-mand til at udføre alt arbejdet med selve faldstammen og rørene, mens du sagtens kan vælge selv at male dine vægge og ordne træværket efterfølgende. Men det tekniske omkring monteringen af selve faldstammen er en sag for en uddannet fagmand.

TIP: Overvej at få rottesikret din nye faldstamme

Skal du have skiftet din faldstamme ud med en ny, kan du overveje, om du i samme ombæring skal få rottesikret den. Det er en effektiv måde at holde rotterne for døren, og det gør det meget svært for dem at trænge ind i dit hjem.

Det kan din VVS-mand også hjælpe dig med, og du kan ganske simpelt bede ham om at installere en faldstamme, der er udstyret med en effektiv rottesikring.

Renovering af din faldstamme er også en mulighed

Er din faldstamme ikke helt til hundene, og er den placeret et sted, hvor der fin adgang til, at den kan renses godt op? Så kan du også overveje, om du skal nøjes med at få den renoveret. Det kan måske give den mange flere år at leve i, inden den skal udskiftes.

Her skal du igen have fat i en fagmand, der er specialiseret inden for området. En af de mest gængse måder at renovere en faldstamme på er ved at tømme den, rense den og tørre den som det allerførste. Derefter sker der det, at det plastikmateriale, som faldstammen også består af, bliver sprøjtet ind i røret.

Nu er der et nyt rør inde i selve faldstammen, som er tæt, og som giver fornyet styrke. Denne metode bliver kaldt for strømpeforing.

Skal du gå efter en renovering eller en udskiftning af din faldstamme?

Strømpeforing med plastikmateriale er blot en ud af flere metoder til at renovere en faldstamme på. Tager du en fagmand med på råd, kan du få at vide, hvilken metode der vil passe bedst til at forlænge levetiden på din faldstamme.

Du kan også få hans råd i forhold til, om det vil være bedst at skifte den faldstamme, du har, eller om det er lige så fint at renovere den og på den måde forlænge dens levetid.

Beregn en pris på VVS på 2 minutter

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

sky blue checkmark

Du får prisen med det samme

sky blue checkmark

En god start på dit byggeprojekt

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej
Håndværker.dk logo
Send os din opgave
Få op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave

Få op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave

Skriv dine oplysninger her
Besked
Accepter betingelser
Vedhæft billeder Send