Orangeri
Forlæng udesæsonen

Forlæng udesæsonen med en hyggelig grøn oase i haven, hvor du kan opholde dig hele året. Læs med her og bliv bl.a. klogere på hvad et orangeri koster.

Grøn glæde året rundt

Et orangeri er et væksthus der kan bruges til planter der ikke kan tåle kulde. Det er i princippet et udvidet og isoleret drivhus, hvor der ofte dyrkes lidt mere eksotiske planter end den klassiske tomatplante. Samtidig bruges orangerier ofte som et opholdsrum som mange indretter hyggeligt med bord og stole, hvor f.eks. morgenkaffen kan nydes. På den måde fungerer det som et ekstra, smukt rum året rundt.

Dagslyset kommer let ind gennem de store vinduespartier, og omdannes til varme, der bliver derinde grundet isoleringen. De kan både placeres i direkte forlængelse af huset eller være fritstående, og flere er opvarmede.

Med et orangeri får du altså en oase i haven, der forlænger havesæsonen med flere måneder.

Hvad koster et orangeri?

Du kan få orangerier i mange forskellige størrelser og prisniveauer. For et lækkert standard orangeri kan du typisk forvente en pris på mellem 30.000-70.000 kr. Du kan selvfølgelig også sagtens finde billigere orangerier, men de kommer hurtigt til at minde om almindelige drivhuse i størrelse og funktion. Vælger du luksusudgaven og får det specialbygget snakker vi som regel en pris på 100.000 kr. og derover.

Husk at tillægge en udgift på 10.000-15.000 kr. hvis du ønsker montering.
Hvad koster en faskine

Foto: Pavillon Danmark

Hvor?
Hvad koster en faskine

Foto: Pavillon Danmark

Kan jeg opsætte et orangeri selv?

Er du en erfaren gør-det-selv person, kan du muligvis godt løfte opgaven selv. Det kræver dog viden om bl.a. tilpasning af fundament og stormsikring. De fleste producenter har udarbejdet en guide som hjælpemiddel, som vi anbefaler du sætter dg godt ind i.

Er dine hænder dog ikke skruet godt på, skal du nok overlade arbejdet til de professionelle. På den måde er du sikret at orangeriet bliver opført korrekt og på det rigtige fundament, så det står i mange år.

Ofte tilbyder producenterne montering for omkring 10.000-15.000 kr.

Ny udestue?

Få inspiration, tips og priseksempler
Læs mere her