Glasværn
Få viden, inspiration og gode råd her

Velkommen til håndværker.dks guide om glasværn. Bliv her hurtigt klogere på mulighederne med glasværn og få inspiration og gode råd med på vejen

Kan jeg montere et glasværn selv?

Har du de grundlæggende håndværker færdigheder på plads, så kan du muligvis godt montere et glasværn selv. Det kræver i princippet bare at du kan håndtere en skruemaskine, et vatterpas, en tommestok og en hammer. Og så anbefaler vi, at man er mere end en person ved monteringen.

Rækker dine håndværksevner ikke så langt, så kan du selvfølgelig sagtens få hjælp af en professionel – så er du også sikker på det monteres korrekt. Af sikkerheds hensyn kan det også være smart at overlade opgaven til en professionel alt efter hvor glasværnet skal monteres. Derudover kan en professionel kan give kyndig vedledning i hvilke muligheder der er i forhold til montagestedet både mht. materialevalg, foliering og monterinsgformer.
Montering af glasværn

Hvor?

Er glasværn sikkert?

Ja. Personsikkerhedsglas, som glasværn også kaldes, er behandlet til at modstå store belastninger, og går derfor ikke nemt i stykker. Skulle skaden alligevel ske, så bare rolig, der er værnet om din sikkerhed.


Der anvendes nemlig tre typer glas til glasværn:

  1. Hærdet glas som går i tusinde små uskarpe stykker hvis glasset smadres.

  2. Lamineret glas som er to lag glas der er ”limet” sammen med folie i midten. Skulle en af glaspladerne gå i stykker, vil glastykkerne hænge fast i foilen, hvilket forhindrer du skærer dig på dem eller at de spredes udover det hele.

  3. En kombination af de to – altså to hærdede glasplader der lamineres sammen.


OBS!

Alt efter i hvilken højde glasværnet skal placeres, er der nogle retningslinjer der skal følges:

  • På terrasser eller altaner der er hævet mere end 0,5 meter over jorden skal der anvendes glas der er både hærdet og lamineret.

  • Under 0,5 meter fra jorden er der ingen krav til det anvendte glas. Det anbefales dog at der også her bliver anvendt hærdet, lamineret glas.

Nye vinduer og døre?

Få inspiration, tips og priseksempler her
Læs mere her